למה אני אוהבת מיץ עשב שעורה ? - Karuna

למה אני אוהבת מיץ עשב שעורה ?

בשנת 2016 במהלך לימודי רפואה תזונתית, שמעתי על מחקרים שהראו

שבאצות הנערצות עליי: ספירולינה וכלורלה 87% מהויטמין בי12 הוא פסאודו.

מה?!?! הכנסתי את האצות האלה לכל שייק וחטיף אנרגיה בידיעה שאני זוכה לחלבון,

לכלורופיל, שפע ויטמינים ואפילו בי12.

המחקרים החדשים הסבירו שבי12 פסאודו מתאים במבנהו לקולטני הבי12

ואכן תופס אותם, אבל, לא נכנס לתאים ועוזר בהתחלקותם כמו בי12 אמיתי.

אז לאחת כמוני, שלא שוחה בים של בי12 וגם לא אוכלת מוצרים מן החי

לעיתים קרובות, חשוב מאד להשאיר את קולטני הבי12 לויטמין האמיתי.

מה עושים עכשיו? איפה משיגים המון כלורופיל וחלבון וויטמינים ומינרלים?

מסתבר שמיץ עשב שעורה הוא העתיק והנחקר בעולם, בעל הטעם הטעים מבין העשבים

ובעל תשלובת חומרי ההזנה המושלמת לאדם.

עשב זה הוא הנביטה הצעירה של השעורה לפני שגדלה לדגן,

והוא מלא בכוחות חיים מתפרצים, או במילים אחרות אנזימים.

הוא עשיר עד מאד בכלורופיל, בחומצות אמינו חיוניות לחלבון, בנוגדי חמצון נדירים.

מקבוצת ויטמין B הוא מצטיין ב1,3,6 גם בבטא קרוטן, ויטמין C ו-K. יש בו מגנזיום,

אשלגן, ברזל, אבץ, מנגן, זרחן וסלניום בשפע.

מחקרים מלמדים על התכונות המחסנות, האנטי דלקתיות והאנטי סרטניות שלו.

מחקרים מלמדים על עזרתו בתהליך העיכול, בניקוי רעלים ובשיפור החיוניות.

ד"ר הגיווארה היפני, שחקר במשך עשרות שנים מאות צמחים, הכריז על עשב השעורה

הצעיר כעל המזון המושלם והמאוזן לאדם.