מתכונים - Karuna

מתכונים מהמטבח הבריא

סלט עדשים מונבטים וירקות שורש

  • קולורבי חתוך לקוביות קטנות
  • גזר חתוך לקוביות קטנות
  • שומר חתוך לקוביות קטנות
  • מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • חופן תרד עדין קצוץ
  • כוס עדשים מונבטים – נבטוטים
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ים ופלפל גרוס

מאחדים בקערה את כל מרכיבי הסלט, מתבלים בשמן, מלח, פלפל ומיץ לימון. מערבבים ומגישים.

לחמניות פליאו

במעבד מזון או בלנדר ערבבו:

  • 4 ביצים
  • 6 כפות שקדיה
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

מזגו לתבניות מאפינס ומלאו אותן רק חצי מעומקן כי הלחמניות תופחות. 6-4 לחמניות.

ירקות צלויים בחלב קוקוס

  • חצי ראש ברוקולי מחולק לפרחים
  • 150 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
  • בטטה חתוכה לקוביות גדולות
  • קולורבי מקולף וחתוך לפרוסות עבות
  • חופן אפונת גינה
  • רצועות גמבה
  • כף כורכום
  • 250 מ"ל חלב קוקוס
  • חופן כוסברה
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • כף פלפל ירוק חריף קצוץ

 

מניחים את הירקות בתבנית מתאימה לתנור, מעליהם מניחים את רצועות הגמבה. זורים את הכורכום, המלח והפלפל שייגעו בכל.
יוצקים את חלב הקוקוס מעל הכל ומפזרים את הכוסברה מלמעלה.
מכניסים לתנור ל30-25 דקות בחום גבוה של 220 מעלות. להגשה לפזר עוד כוסברה טרייה.

קרקרים אפויים ללא גלוטן

ערבבו בקערה את כל היבשים:

  • 1 כוס שבולת שועל
  • 1/2 כוס זרעי דלעת או חמניה
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/4 כוס זרעי צ'יה
  • 1/4 כוס זרעי קצח
  • 2 כפות שמרי בירה
  • קורט מלח ופלפל
    הוסיפו וערבבו:
  • 3 כפות שמן זית או קוקוס
  • 2 כוסות מים חמים

הכינו תבנית עם נייר אפייה, וחממו את התנור ל175 מעלות
שפכו את התערובת בתבנית ואפו 20 דקות
הוציאו מהתנור וחתכו לריבועים עם סכין פיצה
החזירו לתנור לאפייה של עוד 40-30 דקות עד התייבשות והשחמה קלה

כוסמת

תבשיל כוסמת וירקות צלויים

  • 1/2 כוס כוסמת ירוקה
  • שמן זית
  • 5 בצל ירוק
  • 4 שיני שום
  • 2 בצל אדום קלוף ופרוס לשמיניות
  • בטטה גדולה קלופה וקצוצה לקוביות קטנות
  • צרור של תרד בייבי שטוף וקצוץ לרצועות דקות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון טחון

משרים את הכוסמת במים קרים למשך 3 שעות. מסננים את המים ומבשלים את הכוסמת בסיר מים
רותחים 15-10 דקות עד שהגרעינים התרככו. מסננים את המים.
בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות. מניחים את הבצל האדום והבטטה בתבנית צלייה מושחים
אותם בשמן זית וצולים כ20 דקות עד להתרככות.
במחבת עם 3 כפות שמן זית מטגנים את הבצל הירוק ואז מוסיפים את השום, כוסמת, ותרד
ומטגנים תוך ערבוב דקה שתיים.
מאחדים את כל המרכיבים ומתבלים אותם בכף נענע קצוצה, חצי כפית גרידת לימון וחצי כפית מיץ
לימון.

פסטו

  • חבילת בזיליקום
  • חופן עלי קייל עדין
  • חבילת פטרוזיליה או כוסברה
  • כוס אגוזים ושקדים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כף שמרי בירה
  • מלח ים ופלפל גרוס

 

לטחון הכל בבלנדר לממחה, לטעום ולתקן תיבול.

דג מאודה

  • כולורבי גדול
  • 2 חבילות עלים ירוקים: תרד/ מנגולד/קייל/סלרי/פטרויליה/כוסברה
  • שמן זית
  • מלח ים ופלפל גרוס
  • כף פפריקה מתוקה
  • אופציונלי: פלפל ירוק חריף

 

קולפים את הכולורבי ופורסים אותו לפרוסות דקות. מניחים אותו על מחבת עם שמן זית ומטגנים
קלות. מוסיפים את הירוקים, מוזגים עליהם שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה, מכסים עם מכסה
ונותנים להם להתכווץ כ2 דקות. פותחים את המכסה ומוסיפים חצי כוס מים שהכולורבי לא יישרף.
פותחים את המכסה ומניחים את שתי הפילה על מצע הירוקים, מפזרים עליהם מלח ופלפל, מכסים
עם סדק דק פתוח לאדים, ומבשלים 15 דקות.

אורז בסמטי ואורז בר

בשלו כוס אורז בר כמו פסטה, בהרבה מים, 30 דקות עד לפתיחה של הגרעינים. סננו את המים.
בינתיים ערבבו בסיר אחר כוס וחצי אורז בסמטי לבן בשמן קוקוס עד שהשמן "תופס" את כל האורז.
הוסיפו 3 וחצי כוסות מים רותחים, סגרו מכסה ובשלו על אש קטנה 20-15 דקות. כשהאורז מוכן
ערבבו את אורז הבר באורז הבסמטי הלבן ותבלו במלח ופלפל גרוס.

רוטב עגבניות קציצות עדשים

קציצות עדשים

  • כוס עדשים מונבטים – נבטוטים
  • חופן מנגולד
  • 1/2 קישוא
  • 1/4 כוס אגוזי ברזיל ושקדים
  • כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ים ופלפל גרוס

מערבבים במעבד מזון את כל החומרים יחדיו. יוצרים קציצות ומניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה.
אופים ב180 מעלות 30-20 דקות להזהר לא לייבש אותם. אפשרות נוספת: לטגן קלות במחבת עם
שמן זית ואז להכניס לתנור ל15 דקות.
מומלץ להשיט ברוטב עגבניות.

 

ורוטב עגבניות

  • מעט שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קופסת רסק עגבניות
  • כפית אבקת קארי
  • מלח ים ופלפל גרוס

מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השאר ו2 כוסות מים ומבשלים מספר דקות